Sağlık

Saxenda nedir , Saxenda kullanıcı yorumları

Saxenda nedir , Saxenda kullanıcı yorumları bu konu başlığı altından verilecektir. Makalemizi sonuna kadar okuyup ondan sonra saxenda yorumlarını okursanız sizin açınızdan daha iyi olur.Saxenda kullananlar sayı olarak oldukça fazla. Ancak herkes aynı verimi alamıyor. Kimileri oldukça büyük faydalar görebilirken bazıları yan etkiler nedeni ile zarar uğrayabiliyor. Bu nedenle saxenda kullanımı, yan etkileri, iğne fiyatı, kullanıcı yorumları gibi pek çok konuda bilgi alınması gerekli.

Saxenda Nasıl Kullanılır?

Saxenda enjeksiyonu, iştahı kontrol etmek ve bir kişinin yediği kalori sayısını azaltmak için kullanılan enjekte edilebilir bir ilaçtır. Saxenda’daki aktif bileşen, açlık duygularını düzenlemeye yardımcı olmak için beyindeki reseptörler üzerinde çalışan liraglutid’dir. Bu ilaç sağlıklı bir diyet ve egzersiz ile kullanılmalıdır.

Kesin dozajın bir dizi faktöre bağlı olduğunu hatırlamak önemlidir. Bir doktor, iyi bir doza karar vermenize yardımcı olabilir. Bir dozaj seçerken, ilacın diğer ilaçlarla ne kadar etkileşime girdiğini göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır.

Saxenda’nın dozu zamanla artırılabilir. İlaç günlük olarak alınmalıdır. Diğer ilaçlarla, özellikle insülinle aynı anda almayınız. Vücudunuzda hızlı kalp atışı gibi herhangi bir olağandışı değişiklik yaşarsanız, derhal doktorunuzu aramalısınız.

Yetişkinler için önerilen başlangıç ​​dozu günde 0.6 mg’dır. Bu doz, maksimum doz günde 3 mg olacak şekilde zamanla artırılmalıdır.

Saxenda Yan Etkileri (Zararları)

Saxenda, iştahınızı bastırarak çalışmak üzere tasarlanmış, kilo vermeye yönelik düşük kalorili bir diyettir. Bunu yaparken, yanlış kullanıldığında ciddi yan etkileri olabilir. Bu nedenle kapsamlı bir tedavi planının parçası olarak kullanılmalıdır.

Saxenda, kronik kilo yönetimi için ilk olarak 2014 yılında FDA tarafından onaylanmıştır. İlaç bir enjeksiyon yoluyla verilir ve insanların yaklaşık altı ayda 20 kilo vermesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Herhangi bir yeni diyette olduğu gibi, kullanmadan önce doktorunuza veya sağlık uzmanınıza danışmalısınız.

Saxenda etkili olmakla birlikte bazı ciddi yan etkilere de neden olabilir. Bunlardan bazıları kusma, ishal ve sarılığı içerebilen gastrointestinal problemleri içerir. Ek olarak, ilaç böbrek problemleri riskini artırabilir.

Zihinsel değişiklikler de dahil olmak üzere başka olası yan etkiler de vardır. Bu semptomlar ruh hali değişimlerini ve intihar düşüncelerini içerebilir. Bireye bağlı olarak, doktor bir sonraki doz artışının bir hafta ertelenmesini önerebilir.

İlaç, yiyeceklerin midenizden geçişini yavaşlattığı için gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, hızlı yiyecekleri ve aşırı işlenmiş yiyecekleri diyetinizden çıkarmak önemlidir. Ayrıca, doymuş yağ ve trans yağ alımınızı sınırlandırmalısınız. Bütün, doğal yiyecekleri yemek de yardımcı olabilir.

Saxenda Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İlacın raf ömrü 30 gündür. Bu süreden sonra Saxenda kaleminizi atmalısınız.
  • Enjeksiyon kullanımında bol su içmek önemlidir. Dehidrasyon böbrek yetmezliğine yol açabilir, bu nedenle sıvı alımınızı takip ettiğinizden emin olun.
  • Yapabileceğiniz en önemli şey, herhangi bir yan etkiyi sağlık uzmanınıza bildirmektir. İlacın sizin için doğru seçim olup olmadığını belirleyebilecektir.
  • Saxenda kalemlerinizi saklamak için soğuktan veya doğrudan güneş ışığından uzak tutmalısınız. İki ila sekiz santigrat derece arasındaki bir sıcaklıkta saklanmalıdırlar. Onları asla dondurucuya koymayın.
  • Hamileyseniz SAXENDA almamalısınız. Fetusa zarar verebilir. Ayrıca intihar düşüncelerine neden olabilir. Saxenda’nın aktif maddesi olan liraglutide hamilelik sırasında önerilmemektedir.
  • Safra kesesinde veya üst karın bölgesinde şiddetli ağrı veya şişlik yaşarsanız, doktorunuza danışmalısınız. Aranacak diğer semptomlar karın şişliği ve sırt ağrısını içerir. Tıbbi durumunuza bağlı olarak, bir safra kesesi muayenesi veya safra kesenizi temizlemek için bir prosedür geçirmeniz gerekebilir.
  • Depresyon öykünüz varsa, Saxenda’nın olası yan etkilerinin farkında olmalısınız. İntihar düşünceleri veya başka ciddi depresyon yaşarsanız hemen doktorunuz veya hemşirenizle iletişime geçin.
  • Böbrek sorunları veya böbrek yetmezliği olan kişiler liraglutide almaktan kaçınmalıdır. Kronik böbrek yetmezliğini kötüleştirebilir ve azalmış böbrek fonksiyonu ile ilişkili olabilir.
  • Beş Saxenda kaleminden oluşan tam bir paket altı hafta sürer. Her bir kalemin kullanım süresi, enjekte edilen ilaç miktarına bağlıdır. Genel olarak, idame dozunuz olan 3 mg’a ulaşmak için dört kaleme ihtiyacınız olacaktır.

En Etkili Saxenda Kullanımı

Her ilaç doğru şekilde kullandığında en etkili verimi almak mümkündür. Ancak bizler talimatlara uyma konusunda ne yazık ki pek iyi değiliz. Saxenda kullanan pek çok kişi var. Ancak herkes aynı oranda verim alamayabiliyor.

Saxenda’dan en iyi sonuçları elde etmek için kalorisi azaltılmış bir diyet ve düzenli egzersiz yapmayı düşünmelisiniz. İyi bir yemek günlüğü size nerelerde gelişebileceğinizi söyleyebileceğinden, yiyecek alımınızı da takip etmelisiniz. Bir diyete veya egzersize bağlı kalmakta zorlanıyorsanız, dozunuzu artırmanız veya size uygun bir diyet ve egzersiz programı bulmanız gerekebilir.

Saxenda’ya başlamak istiyorsanız, doktorunuz ilk birkaç hafta için daha küçük bir doz reçete edecektir. Bundan sonra günlük dozunuzu kademeli olarak artırmaya başlayacaksınız. Farkına bile varmadan, günde 3.0 mg alıyor olacaksınız. Kilonuz tedavinin erken evrelerinde dalgalanmaya devam edecektir. Ancak üç ay içinde herhangi bir kilo kaybı görmezseniz ilacı kullanmayı bırakmalısınız.

Kilo kaybı için düşük kalorili bir diyetin neden oyunun kurallarını değiştirebileceğini görmek kolaydır. Daha az atıştırmalık yemekten porsiyon boyutlarınızı küçültmeye kadar birçok şekilde kalori alımınızı azaltabilirsiniz. Kalori alımınızı azaltarak ve fiziksel aktivitenizi artırarak metabolizma hızınızı artırabilir ve istenmeyen kilolardan kurtulabilirsiniz.

 

Saxenda kullanıcı yorumları

sanılanın aksine zayıflama ilacı değildir. hızlı kilo alan ya da sürekli şekerli ve yağlı yemek yiyen insanlardaki tatlı krizini bastıran bir ilaçtır. tatlı krizi acıkmak değildir. yeteri kadar karbonhidrat,protein ve yağ tüketildiğinde bile bünyedeki düzenli tatlı yeme isteğidir. bu hücrelerin sürekli şeker almaya alışmasından kaynaklıdır. bu ilaç da bu hissi bastırmayı sağlar. yoksa “ilaç aldım, kilo verdim.” diye bir şey yoktur.

ilacı kullanıp hızla zayıflayan bir tanıdığım vasıtası ile haberdar olduğum ve endokrine muayene olduktan sonra kullanmak istediğim bir ilaç. benim kullanan arkadaşlara bazı sorularım var. insilün direncim yüksek ve dolayısıyla beden kitle endeksim de. anladığım kadarıyla zaten insülin direncine yönelik kullanılan bir ilaç. fakat benim kilo fazlam 20 kilo. elbetteki az değil ama bu ilaç için illaki daha fazla bir kilo ya da insülin direnci şart mıdır? ilaç kullananlar ne şekilde başladıkları ile ilgili bilgi verirlerse çok sevinirim.

11. gündür her sabah göbüşüme yaptığım iğne. 4 kilo eksildim. hipoglisemi teşhisinden sonra dr verdi. bağırsak ve beyinde salgılanan tokluk hormonu normal bir insanda günde 2 dk salgılanır. gün içerisindeki öğünler için yeterlidir. saxenda bu hormonu harekete geçirip 10-18 saat kadar vücutta kalmasını sağlıyor. yani 2 lokmayı zor yutup, ayıp olmasın diye yemek yiyosun ve hep toksun. 2 tane yeşil erik, 1,5 porsiyon iskender gibi oturuyo mideye. endokrinolojiye görünmeden ve ayrıntılı tahlil yaptırmadan kullanılmaması gerekir. kısaca dr yazıcak. göbüşüm mü? delik deşik ama tatlı.

endokrinoloji doktorumun diyete destek amaçlı düşük doz olarak verdiği iğne, 785 tl ve bence çok gereksiz. diyetinize uyduğunuz takdirde zaten kilo verirsiniz. (hastalık olanları kast etmiyorum elbette).

düğünüme tam 6 ay kalmışken, tip 2 diyabet hastası olmuşken, 125 kilogramken (181 cm) , ve doktor raporu ile ücretsiz olduğunu duymuşken. beni acayip ikilemde bırakan iğne. ya açıkcası beni akşam haberlerinde yanlış ilaç kullanımı yüzünden yatalak olmuş şekilde izlemenizi istemiyorum. ama bir yandan da denemek istiyorum. daha kilo veremiyorum sakın bana diyet yap demeyin. 3 ayda anca 133 kg’dan 125’e düştüm. daha 1 yıllık ilaç olması ayriyetten korkutuyor. kullanan (gerçekten kullanan,mümessili ya da satıcısı olmayan) yazarlardan destek ve bilgi rica ediyorum.

edit: devlet karşılamıyormuş.

ben kullandım hiç bir yan etkisini görmedim.
evet kilo verme süreci çok başarılı.
iğne bitti iştah gene açıldı bir ayda verdiğim kiloyu bir haftada geri alırım gibi.
bu iğneyi ne kadar süreyle kullanmak lazım?
bunun cevabı yok

güncelleme yapmak için geldi. yaklaşık 8 haftadır kullanıyorum toplamda 7 kilo verdim. hedefim toplamda 16 kilo vermek. ilacı ramazanda kullanmaya başlamıştım oruç ile birlikte. normalde çok rahat tutamam açlık krizlerim çok gelir. ama çok rahat tuttum. insülin direncim yüksek kontrollerde düşmüş durumda. elbette ki bir mucize beklemeyin. hiç acıkmıyorsunuz canınız bir şey istemiyor değil. canınızın istediği şeylerden bir parça alıp nefsiniz körelebiliyor.

ilk önce diyetle ve sporla zayıflamaya çalışmalı.ancak başarılamıyorsa,süratle diyabet ve damar problerine doğru gidişat varsa kullanılır.
arkadaşların doz söylemeleri çok yanlış.100 kiloluk 1.50 bir insan ile 100 kiloluk 1.85 herhalde dozlar farklı olacaktır.
bence dahiliye uzmanınız yada endokrin uzmanınız karar versin.
modern yaşam tarzı ve yiyeceklerle insanları önce şişmanlattılar.şimdi de ilaç endüstrisi acaip paralar kazanacak.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu