Eğitim

Aynı anda 3 (üç) üniversite okunur mu ?

Aynı anda 3 (üç) üniversite okunur mu ? , Üniversite mezunu biri tekrar üniversite okuyabilir mi gibi soruları cevaplmaya çalışacağız. Sizler de sorularınızı yorum olarak yazarsanız çok seviniriz.Bizler başlık olarak teker teker açıklama yapmaya çalışacağız.Anlamadığınız yerleri sorarsanız seviniriz.

Aynı anda 3 üniversite okunur mu ?

Örgün öğretim olarak bakacak olursak 2 tane lisans örgün öğretim ya da önlisans olarak bakarsak 2 tane örgün önlisans okuyamaz.Bununla birlikte biri lisans , biri önlisans olmak üzere okunabilir.Aynı anda 3 üniversite şu şekilde okunabilir. Bir tanesi örgün olmak üzere düşünürsek, diğer 2 tanesi ise 2. üniversite kapsamında Açıköğretim olarak okunabilir.

Örnek vermek gerekirse Örgün öğretim okurken 2. üniversite kapsamında kayıtlar açıldığı zaman bir tanesi Atatürk üniversitesi aöf diğeri ise Anadolu Üniversitesi aöf şeklinde yazarak aynı anda 3 üniversite okunabilir.

Üniversite mezunu birisi tekrar üniversite okuyabilir mi ?

Bu soruyu şöyle cevaplasak aslında daha doğru olacak.Öncelikle tekrar üniversite okuması için tyt-ayt’ye girmesi lazım. Eğer bu durumu göze alamıyorsa Aöf olarak okuyabilir.

Üniversite mezunu kaç yılında olduğunun hiçbir önemi yok. 2. üniversite kapsamında kayıtlar açıldığı zaman Atatürk üniversitesi Aöf,İstanbul üniversitesi Aöf ya da Anadolu üniversitesi Aöf programlarından birine kaydolabilir.Fakat küçük bir uyarı yapmak isteriz.Örgün öğretimde önlisans mezunu iseniz kaydolacağınız 2. üniversite programı da önlisans seçmek zorundasınız.

Ikinci Üniversite Hakkı Nedir?

Peki İkinci Üniversite Nedir ? Herkes kaydolabilir mi ?  Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olmasına fırsat verir.

İkinci üniversite kayıt şartı nedir ?

3 tane açıköğretim fakültesi vardır. Herhangi bir 4 yıllık ya da 2 yıllık üniversite kazandıktan sonra bu hakkı elde edebiliyorsanız.Yalnız yukarıda da belirttiğimiz gibi 2 yıllık fakülte kaydı yaptığınız zaman yazacağınız Aöf fakültesi de 2 yıllık olmak zorundadır.Yani kısaca denk olmak zorundadır.

Fakat 4 yıllık bir üniversite kazandığınız zaman ya da bitirdiğiniz zaman yazacağınız 2. üniversiteyi ister 2 yıllık ister 4 yıllık şeklinde kullanabilir. Elimizden geldiğince 3 üniversite nasıl okunur ? anlatmaya çalıştık.Sizlerde sorunuz ya da sorunlarınız varsa bizlere yazabilirsiniz.Yorum bölümü sizler için vardır ve her saat yazabilirsiniz.En geç 24 saat içinde tekrar sitemize girip yorumunuza gelen cevabı kontrol edebilirsiniz.

 

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu