Oyun

Engelleyen erkek psikolojisi

Engelleyen erkek psikolojisi oldukça karmaşık olabilir. Karşınızdaki kişiyi çok iyi tanıyor ya da hiç tanımıyor olabilirsiniz. Kafanızdaki soru işaretleri giderek artarken engellenmenin verdiği öfke günlerinizin kalitesini düşürebilir.

Erkek arkadaşınız veya fazla samimi olmadığınız bir erkek sizi WhatsApp’tan engellerse, durum hakkında biraz kafanız karışmış ve kızgın hissediyor olabilirsiniz. Gerçek şu ki, birisinin sizi engellemesinin birkaç nedeni olabilir. İletişim kurmaktan kaçınıyor olabilirler veya duygularını saklamaya çalışıyor olabilirler. Ancak sonuç olarak, muhtemelen uzun bir süre rahatsız hissedeceksiniz. Bu nedenle engellemenin ardındaki psikolojiyi anlamak önemlidir.

 

Bir erkeğin sizi engellemek için meşru bir nedeni olsa bile, yine de bu sizi incitebilir. Siz istememiş olsanız da, sizi engelleyen kişi tarafından taciz edilmiş veya baskı altında hissetmiş olabilirsiniz. İlişkinin doğasına bağlı olarak bu, kendiniz hakkında daha da kötü hissetmenize neden olabilir.

Bir erkek neden engeller?

Engellemenin birçok nedeni vardır. Bir erkek ya da kadın, kendisini tehdit altında veya endişeli hissettiği için Facebook, Twitter veya Instagram’da birini engelleyebilir. Bir seri engelleyici olabilir ve diğer kişiden tepki alana kadar tekrar tekrar engelleyebilir.

 

Kaybetme korkusu: Engelleyen erkek psikolojisi için kaybetme korkusu size tuhaf gelebilir. Ancak yaşadığı hayatı bilmenizi istemeyebilir. Bir erkeğin sizi engellemesinin en yaygın nedenlerinden biri, hayatında neler olup bittiğini görmenizi istememesidir. İşvereninden, ailesinden veya meslektaşlarından baskı hissediyor olabilir. Ya da çocukça davranıyor olabilir ve davranışı için özür dilemesi gerekiyor. Sebep ne olursa olsun, kendinize karşı dürüst olmalı ve onu engellemek isteyip istemediğinize karar vermelisiniz.

Yıpratmış eski sevgili ya da ilişki: Bazı erkekler kız arkadaşlarını kendi sorunları için günah keçisi olarak kullanırlar. Diğerleri ilişkilerinden çok bunalmış durumda. Eylemlerinin sorumluluğunu almak istemiyorlar ve yalnız kalmak istiyorlar. Ve eğer kendi davranışlarını kontrol edemezlerse, kendilerini daha çekici kılmak için muhtemelen hiçbir şey yapmazlar.

Çevresel faktör: Bir erkeğin sizi engellemesinin bir başka nedeni de, onun duygusal bir an yaşamasına neden olmanızdır. Örneğin, siz onun arkadaşıyla kavga etmiş olabilirsiniz ve o, hüsrana uğramış ve biraz kaybolmuş hissediyor olabilirsiniz. Bu durumda sakin olmaya ve duygularınızı kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.

Bunaltıcı kız arkadaş: Kıskançlık ilişkinin boyutunu ve bitiş çizgisini belirler. İlişkinin ateşini yükselten ve tamamen söndüren çok önemli bir etkendir. Bu nedenle kıskançlık daima bir sınırda tutulmalıdır. Özellikle kadınlar erkekleri çok fazla bunalttığı için aşkından ölseler de yalnız kalmaya mahkum olurlar.

Özgürlük kısıtlanması: Birçok erkek, yalnız kalmak istedikleri için engellemeye girişirler. Kız arkadaşlarından bunalmış olabilirler veya hayatlarına devam etmek isteyebilirler. Diğer adamlar, kıskançlıktan kurtulmanın bir yolu olarak engellemeyi kullanır. Başkaları da bunu bir özdenetim aracı olarak kullanabilir.

Engelleyen erkek ile nasıl başa çıkılır?

Son zamanlarda sosyal medyada biriyle sohbet ediyorsanız ve şimdi neler olup bittiği konusunda kafanız karışıyorsa, onu engellemeyi düşünebilirsiniz. Bu, kendinizi korumanın ve mesaj yağmuruna tutulmadığınızdan emin olmanın iyi bir yoludur. Bir blok, sizi sevmeyen biri tarafından incitildiğiniz bir duruma düşmenizi de engelleyebilir. Onları engelleyebilir ve hayatınızdan uzak tutabilir veya onlara ulaşmamayı seçebilirsiniz.

Bir erkeğin sizi sosyal medyada engellemeyi seçmesinin birçok nedeni vardır. Bunun bir nedeni, duygularınızı çözmeniz için kendinize zaman ayırmanızı istemesi olabilir. Başka bir neden, başka birine çok yaklaştığınızdan endişe etmesi olabilir.

 

Engellendiğinizde, çıkmaza girmiş gibi hissedersiniz. Sinirlenebilir veya kafanız karışabilir. Kişiyle iletişim kurma yeteneğinizi kaybettiğinizi düşünüyorsanız, neden engellendiğinizi anlamak için adımlar atmalısınız.

Bazı insanlar, diğer insanları engellemenin onlarla etkileşim kurmaktan daha kolay olduğunu fark eder. Zararlarını empoze edebileceklerini ve sorunu çözme şanslarının daha yüksek olduğunu düşünüyorlar. Ancak bu doğru değil. Engellenmenizin birçok nedeni olabilir.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu