Oyun

Uyku Modunda Steam İndirme Devam Eder Mi?

Steam kullanan oyun tutkunlarının sürekli araştırma gayreti içinde olduğu çeşitli sorular vardır. Bunların başında da uyku modunda steam indirme devam eder mi sorusu geliyor. Genellikle büyük dosyaları indirmeye çalışıyoruz ve o kadar uzun saatler bilgisayar başında kalmaya zamanımız kalmıyor. Bu yüzden de bu sorunun cevabı daha da önemli hale geliyor.

İndirmeyi başlattıktan sonra indirme süresi tamamlanana kadar pek çok şey yapabiliriz. Bu süreyi değerlendirmek adına ders çalışabilir veya dışarı çıkabiliriz. Gece vakti indirme yapıyorsak uyuyabilir veya televizyonda bir filme dalabiliriz. İşte tam olarak bu gibi durumlarda uyku modunda steam indirme devam eder mi sorusuna yanıt bulmak gerekiyor. Pek çok gencimiz hayat planlamasını indireceği büyük boyutlu oyunlara göre yapıyor. Şimdi hep birlikte bu sorunun olası yanıtlarına bakalım.

Sorunun cevaplarını vermeden önce bu cevaplara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabiliriz. Eğer denetim masasında bulunan güç ayarları sekmesinden ayarlama yaparsanız uyku modu kapatılabilir. Böylece bilgisayarınız sürekli uyanık ve aktif kalarak indirme işlemlerine kesintisiz devam edebilir.

Bilgisayar Uyku Modundayken Steam İndirme Devam Eder Mi?

Steam üzerinden indirme işlemini başlattıktan sonra bilgisayar uyku modundayken steam indirme devam eder mi sorusunun yanıtına ihtiyacınız olabilir. Bu durumda yazının devamını dikkatle okumanız gerekir. Çünkü bu soruya cevap aramak için uyku modunda bilgisayarın nelere nasıl tepki verebildiğini bilmek gerekir. Ayrıca steam uygulamasının bazı özelliklerine de hakim olmak gerekir.

Uyku modunun bir enerji tasarrufu uygulaması olduğu öncelikle belirtilmelidir. Buna ek olarak büyük boyutlu indirme işlemleri yapan steam programının da aksine çok enerji harcadığı söylenebilir. Bu durumda indirme işlemiyle ilgili bilgisayarın nasıl bir işlem uyguladığının yanıtını şimdi paylaşıyoruz.

Pc Uyku Modundayken Steam İndirme Yapar Mı?

Masaüstü veya laptop pc uyku modundayken steam indirme yapar mı sorusunun yanıtı maalesef hayır olacaktır.Uyku modunun çalışma ilkesiyle steam tam olarak zıt kutuplarda yer alır. Bu çakışmadan dolayı da indirme işlemi duraklatılacaktır. Bilgisayarınızı uyku modundan çıkardıktan sonra otomatik olarak kaldığı yerden devam eder.

Steam Uyku Modunda İndirmeye Devam Eder Mi?

Yüksek boyutlara sahip oyunları indirme işlemi çok uzun süreler alabildiğinden steam uyku modunda indirmeye devam eder mi sorusu çok sık soruluyor. Edindiğimiz bilgilere göre bu sorunun cevabını verebiliriz. Uyku modu tasarruf amacıyla devreye girdiğinden steam gibi enerji harcayan uygulamaları durdurur. Dolayısıyla bilgisayar uyku moduna alındığında veya otomatik geçtiğinde steam indirme işlemi de duracaktır. Bilgisayarın uyandırılması durumunda indirme işlemi devam edecektir.

Steam Uyku Modunda İndirme Yapar Mı?

Çevrimiçi veya çevrimdışı oyunları indirmek için kullandığımız internet tabanlı steam uygulaması oldukça kullanışlıdır. Ancak büyük dosyaları indirirken çok karşılaştığımız soruların başında steam uyku modunda indirme yapar mı konusu geliyor. Bu konuyu incelediğimizde bu soruya olumsuz cevap veriliyor. Şöyle ki; steam’in harcadığı yüksek enerji, uyku modunun prensipleriyle çakışıyor. Bu durumda bilgisayarımız enerji tasarrufunu ön plana alarak indirme işlemini durduruyor. Ancak bunun önüne geçmek için bir ayar yapılabilir. Bilgisayarın güç ayarları menüsünden uyku modunu devre dışı bırakarak çözüm bulabilirsiniz.

Bilgisayar Uyku Modunda Steam İndirme Devam Eder Mi?

Oyun severlerin karşılaştığı engellerin başında bilgisayar uyku modunda steam indirme devam eder mi konusu gelir. Dikkatli inceleyip birkaç tecrübe edindikten sonra bu soruya kesin bir hayır cevabı verilebiliyor.

Bilgisayar Uyku Modunda Steam İndirme Yapar Mı?

Eğer steam üzerinden bir oyun indirmek istiyorsanız o kadar uzun süre bilgisayar başında kalamayacaksınız demektir. Bu da otomatik olarak bilgisayar uyku modunda steam indirme yapar mı sorusunu akıllara getirecektir. Çünkü bilgisayarlar bir süre aktif olmadığında enerji tasarrufu amacıyla arka plan uygulamalarını dondurarak kendini uyku moduna alır. Bu durumda indirme işlemi de duracaktır. İndirmenin devam etmesi için bilgisayarın uyku modundan çıkarılması gerekiyor.

Pc Uyku Modunda Steam İndirme Devam Eder Mi?

Kullandığınız pc uyku modunda steam indirme devam eder mi sorusunun cevaplarına bir bakalım. Yüksek boyutlara sahip bir oyun yüklüyorsanız bilgisayarınız uyku moduna geçecektir. Dolayısıyla bu soruyu sormanız gayet normal. Ancak ne yazık ki bu soruya olumlu yanıt veremiyoruz. Bilgisayar uyku modunda geçtiğinde steam gibi ağır uygulamaları devre dışı bırakır ve indirme işlemlerini durdurur. Geri açtığınızda ise kaldığı yerden devam eder, yani boşuna beklemiş olmazsınız.

Pc yi Uyku Moduna Alınca Steam İndirme Devam Eder Mi?

Bilerek veya bilmeyerek steam üzerinden indirme yaparken bilgisayarınız uyku moduna geçtiyse bazı sorunlarınız olabilir. Pc yi uyku moduna alınca steam indirme devam eder mi sorusu da bunların ilk sırasında geliyor olsa gerek. Uzun süren bir işlem olduğu için o kadar süre bilgisayar başında kalamayabilirsiniz. Bu nedenle de PC indirme işlemini enerji tasarrufu sağlamak için durduracaktır.

Steam Pc Uyku Modundayken İndirme Yapar Mı?

Oyun yükleme işlemleriniz steam üzerinden olduğunda normalden uzun sürebilir. Bazen sunucuların yoğun olması bazen de internetin yavaş olması bu süreyi daha da uzatabilir. O kadar uzun saatler bilgisayar başında kalamayanlar da hep aynı soruyu sorarlar. Steam pc uyku modundayken indirme yapar mı? Hayır, yapmıyor. Tasarruf sağlamak için uyku moduan alınan PC, steam’in de aralarında bulunduğu bir takım ağır uygulamaları durdurmak zorunda kalıyor. Bu durumda indirme işlemi de duraklamış oluyor.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu