Güzel sözler

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları için araştırmalar başladı. Üniversite sınavına giren adaylar üniversite tercihlerini 27 Temmuz gününden itibaren yapmaya başladı. 5 Ağustos gününe kadar adaylar tercihlerini sürdürebilecekken, akıllarda YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu geliyor.  

Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

3 Milyon 243 Bin 425 adayın başvuruda bulunduğu YKS sınavı, 5 Ağustos’ta tercih işlemlerini kapatacak ve ÖSYM’nin belirlendiği bir tarihte tercih sonuçları açıklanacak. ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklayacağı bir tercih henüz belirlenmedi. Üniversite kayıtları için 22 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu. 

YKS sonuçlarına göre bi programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 Ağustos-26 Ağustos arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 22 Ağustos-24 Ağustos arasında gerçekleşecektir.  

Yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Sonuç belgesi basılmayacak veya adayların adresine belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki sonuçlar adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleşen adaylar, gerekli olduğunda ve adayın isteği üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir. 

YKS tercih işlemleri ne zamana kadar devam edecek? 

YKS tercih işlemleri 27 Temmuz saat 10.00 itibariyle başlamıştı. Tercih işlemleri 5 Ağustos 23.59’a kadar devam edeceğini ÖSYM duyurdu. 

Üniversite kayıt tarihleri belli oldu. YKS sınavında belirli bir programa kayıt hakkı olan adaylar, 22 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında olacaktır.  

 

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu