Sponsorlu

Polietilen Köpüklerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Kısaltılmış adı ile PE Foam olarak isimlendirilen Polietilen maddesi genel anlamı ile değişken, kristal yapılı ve belli bir türe bağlı termoplastik polimer olarak bilinmektedir. Polimerler küresel anlamda düşünüldüğünde her yıl on milyonlarca ton üretilmektedir. Bu sayede ülkeler tarafından en çok tercih edilen plastiklerden bir tanesi olmaktadır.

Polimeri, bu kadar başarılı hale getiren ise 1950’li yıllarda iki bilim insanı tarafından, biri Alman diğeri İtalyan olan Karl Ziegler ve Giulio Natta ticari bir ortaklık kurarak Ziegler- Natta katalizörleri adı ile Polyethylene Foam küresel anlamda yükselişine büyük öncülük etmiş bulunmaktadırlar.

Polyethylene Foam Polietilen Köpük Türleri Hakkında

Bu türler genel anlamda yüksek yoğunluklu polietilen HDPE ve düşük yoğunluklu Polietilenden LDPE şeklinde birkaç temel ürün olarak varlıklarından söz edilmedi ile bilinmektedir.

Bu iki polimer türü arasında yüksek yoğunluklu HDPE türü daha kristalimsi bir görüntüye sahip olarak üretilmektedir. Bu özelliği neden ile LDPE daha düşük yoğunluklu Polyethylene Fom PE Foam olarak bilinmektedir. Aralarındaki fark yoğunluk nedeni olarak bilinmektedir.

Daha düşük yoğunluklu olarak üretilmiş olan LDPE genel anlamı ile sünger, market poşetleri ya da plastik ambalajlar çoğunluk ile tercih edilmektedir.

Yüksek yoğunluklu polietilen HDPE ise LDPE’nin aksine daha ağırlıklı olarak inşaat sektöründe yalıtım olarak tercih edilmektedir.

Polietilen Köpük Başlıca Kullanım Alanları Hakkında

  • Koli için ambalajlama ürünleri özel kesim separatörler
  • Binalarda kullanılan parke altı şilte (1-5mm arası kalınlık yapışkanlığı ya da folyolu)
  • Cam profilleri ile beraber P köşe kenar profilleri her türlü tesisat yalıtımı için izole borular
  • İnce ambalaj torbaları sıklıkla kullanıldığı alanlar olarak bilinmektedir.
  • Standart kullanım ölçülerinden bahsedecek olursak;
  • 100×100 cm
  • 100×125 cm

100×200 cm bu ebatlar standart olarak üretilmektedir. Fiyatlandırma ise her kalınlığa göre ayrı metrekare cinsinden yapılabilmektedir.

Chemically Cross Linked Polyethylene Foam yani çapraz bağlı köpük;

Çapraz bağlı olarak bilinmektedir.

İsteğe göre tek tarafı yapışkanlı olarak üretilebilmektedir.

En 120 cm Boy ise 50 metreye kadar uzayabilmektedir. Üretilmiş olan bu köpükler %100 geri dönüşümlü ve antibakteriyel levhalar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda darbe emici özelliği de en bilindik özelliklerinden bir tanesi olarak bilinmektedir.

Chemically Cross Linked Polyethylene Foam Kimyasal olarak Çapraz Bağlı Köpük Hakkında

Kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük üretimi esnasında içene katılmış olan katkılar ve çapraz bağlayıcı maddeler yardımı ile ekstrüze edilmiş olarak fırınlanan ve bu sayede genleşmesi sağlanmış olan polietilen köpükler olarak bilinmektedir.

Fiziksel ve mekanik dayanım özelliklerine sahip olan çapraz bağlı yapısı ile kesilmelere, delinme ve yırtılma gibi durumlara karşı yüksek dayanıklılık göstermektedir. Ses, ısı ve nem yalıtımı ile fiziksel darbelerden korunmanın amaçlandığı birçok sektörde tüketiciler tarafından güvenle kullanılabilmektedir.

Bu konular hakkında durfoam.com büyük bir özveri ile kesintisiz olarak profesyonel hizmet sunmaktadır.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu