Eğitim

Mitr’de Satılan Bej Silindir Mum Özellikleri Nelerdir?

12×7 cm Mitr Bej Silindir Mum, kendinizi rahat hissetmenizi ve sorunlarınızdan uzaklaştırarak dinlenmeniz için uygun bir ortam oluşturur.

  • Ürün yüksekliği: 12 cm
  • Ürün genişliği: 7 cm
  • Parafinli içerik kullanılarak imal edilir.
  • Her mumun yaklaşık 15 – 30 saat yanma özelliği vardır.
  • Türkiye’de üretilir.
  • İs bırakmayan bir mum yapısı vardır.
  • Herhangi bir koku yaymaz, aroma içermez.
  • Organik pamuktan yapılan bir fitile sahiptir.
  • Serin ve kuru bölgelerde uzun süre saklanmaya devam edilebilir.
  • Yetişkin bireyler tarafından kullanılması için üretilmiştir.

12×7 cm Mitr Bej Silindir Mum Nasıl Yapıldı?

12×7 cm Mitr Bej Silindir Mum çeşitleri birkaç aşamada üretilebilen bir üründür. Yapımı oldukça kolaydır ve fazla malzemeye ihtiyaç duyulmamaktadır. İlk olarak parafinli bir mum tabakasının benmari tekniğiyle eritilmesi gerekir. Püf noktası olarak sürekli karıştırılması ve ocağın ateşinin kısık olması gerekir. 78 – 82 derece aralığında tamamen erimiş olan mum ocaktan alınmalı ve şekillendirme aşamasına geçilmelidir.

İçinde fitil bulunan, 12×7 cm ölçülerinde silindir bir kapta şekillendirme yapılır. Mumun kolayca çıkarılabilmesi için kabın esnek olmasına özen gösterilmelidir. İçine mum sıvısı eklenen ve bir gün boyunca soğumaya bırakılan mum, ertesi gün kaptan çıkarılır. Renklendirilmesi için boya kazanına daldırma tekniği uygulanır. Dışındaki boya kuruduktan sonra yapım aşaması sonlanır. Ürün, istenilen herhangi bir zaman diliminde yakılarak kullanılabilir.

Mum Nedir?

Genellikle parafin kullanılarak üretilen mumlar, yavaş eriyen maddelerin içine fitil yerleştirerek elde edilen araçlardır. Yakıldıkları zaman ışık yaydıklarından dolayı genelde aydınlatma araçları olarak kullanılırlar. Ancak oluşturdukları ortam sayesinde ruhsal ve bedensel olarak pek çok fayda gösterirler.

Özellikle enerji çalışmalarını desteklediklerinden dolayı meditasyon, yoga, ritüel gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılırlar. Temalı ürünler kullanıldığı zaman bu aktiviteler daha keyifli bir hale de getirilebilir.

12×7 cm Mitr Bej Silindir Mum, sade ve şık bir tasarımla öne çıkmaktadır. Parafinle birlikte üretilen, is bırakmayan ve aroma içermeyen bir yapıya sahiptir. Pek çok alana uyum sağlayabildiği için rahat bir kullanım şekli bulunmaktadır.

Yakılmadığı zamanlarda çeşitli alanlara yerleştirilerek dekor ürünü olarak tercih edilebilmektedir. Yaydığı ışıkla göz sağlığını korurken baş ağrılarının dinmesine de yardım eder. Ortamı negatif enerjiden arındırarak bireysel olarak huzurlu hissedilmesini sağlar. Ayrıca, uzun süre kullanılabildiğinden dolayı bütçeyi olumsuz etkilemez.

Mum Nasıl Kullanılır?

12×7 cm Mitr Bej Silindir Mum, diğer mum çeşitlerinde olduğu gibi yakılarak kullanılmaktadır. Bunun için ilk olarak mumun yakılacağı yere yerleştirilmesi gerekir. Ardından, fitil boyutu ayarlanarak çakmak veya kibrit yardımıyla tutuşturulmalıdır. Pamuk fitile sahip olduğundan dolayı ürünün yanması birkaç saniye içinde gerçekleşmektedir.

Mumların söndürülmesi için pek çok teknik kullanılabilir ancak en sağlıklısı mum söndürücü kullanmaktır. Mum söndürücüler fitili hızlı biçimde söndürür ve ürün ömrüne zarar vermez. Ayrıca üflerken olduğu gibi is çıkmasına da neden olmaz. Bu sayede ortamda rahatsız edici bir koku yayılmamış olur.

Mum Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Alevli nesneler olduğundan dolayı mumlar sadece yetişkin gözetiminde yakılmalıdır. Ortamda tek bırakılmamalı, yanıcı maddelerin yakınında kullanılmamalıdır. Çoklu şekilde kullanıldığında her mum arasında geniş aralıklar bırakılmalıdır. Daha güvenli bir ortam oluşturulması için hava akımı olmayan yerlerde mum kullanmaya dikkat edilmelidir.

Mitr’in ayrıca çok sevilen ve satılan ürünlerinden olan doğal taş çeşitleri kategorisi ve buhurdanlık çeşitleri kategorisini mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu