Eğitim

Polietilen Köpük Sektöründe 2022 Yılında Yaşanan Gelişmeler

Polyethylene Foam pazarının, önümüzdeki uzun dönem boyunca %3’ün üzerinde bir büyümeye tanık olması beklenmektedir. Pazarın büyümesini sağlayan ana faktör, mükemmel taşıma kapasitesi nedeniyle ambalaj uygulamasına artan taleptir. Öte yandan, COVID-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan olumsuz koşullar, tahmin döneminde pazar büyümesini kısıtlamaktadır.

Hafiflik, neme ve ısıya dayanıklılık, donmaya karşı koruma ve şok, titreşim emilimi gibi mükemmel özellikleri nedeniyle ambalaj uygulamasının polietilen köpük pazarına hâkim olması beklenmektedir. Bölgedeki çeşitli sektörlerden gelen yüksek talep nedeniyle Asya Pasifik’in polietilen köpük pazarı için en büyük pazar olması beklenmektedir.

Polietilen Köpük Pazarında Yaşanacak Gelişmeler

Ambalaj uygulamasında yüksek polietilen köpüğü talebi aşağıdaki nedenlerden dolayı yüksektir;

  • Ambalaj uygulamalarında polietilen köpüğün kullanımı yoğun olarak yapılmaktadır. Yapısı küçük hava ceplerinden oluşan çok yönlü, kapalı hücre tipi bir köpüktür. Hafifliği, ısı yalıtımı ve inanılmaz darbe ve titreşim direnci gibi özellikleri, onu paketleme amaçlarına uygun hale getirir.
  • Ayrıca, hava ve petrole karşı büyük bir direnç sağlar ve hava koşullarına ve petrolle ilgili tehditlere karşı hassas olan farklı türden malların taşınmasında kullanılabilir. Bu köpüklerin çok azı FDA gıdayla temas düzenlemelerine de uygundur.
  • Kuzey Amerika lüks ambalaj pazarının değerinin 2019 yılında 3,68 milyar ABD Doları olduğu tahmin edilmekte olup, 2025 yılında yaklaşık 4,9 milyar ABD Doları değerine ulaşması beklenmektedir.

Bu nedenle, yukarıda belirtilen tüm faktörlerin, tahmin süresi boyunca ambalaj uygulamasından polietilen köpük talebini artırması beklenmektedir.

Chemically Cross Linked Polyethylene Foam, içine konulan kimyasal şişiriciler ve çapraz bağlayıcılar yardımıyla ekstrüde edildikten sonra ısı fırınında genleşen polietilen köpük malzemedir.

PE Foam, kapalı hücreli bir köpüktür. Yani yapısı birbirinden yalıtılmış milyonlarca küçük kabarcıktan oluşur. Bu, açık hücreli köpüklerde bulunmayan bir kuvvet ve sertliğe ek olarak suya karşı bir direnç sağlar. Ayrıca solventlere, petrol ürünlerine karşı dirençlidir ve aynı zamanda antimikrobiyaldir, küf, küf ve bakteri gelişimini engeller.

Esnek bir malzeme olan polietilen, sıkıştırmadan sonra forma geri dönerken, ihtiyaç duyulan yerde yastıklama ve güvenlik sağlamaya yetecek kadar akmaya devam eder. Onu pek çok uygulamada yararlı kılan, çok yönlülüğü ve kişiselleştirme olanaklarıyla birleşen bu özelliklerdir.

Bu kadar işlevsel bir yapının üretimlerde kullanılması ve gelecekte katbekat kullanım alanının genişlemesi de olağandır. Çünkü gaz ve polietilen karışımı, polietilen köpüğün yüksek, esnek oranlar gerçekleştirmesini sağlar. Nispeten, yüksek performanslı polietilen köpüğün geri dönüştürülmesi ve üretilmesi kolaydır.

Polietilen köpükler yapı ve inşaat sektöründe çatı levhası, kapı, döşeme, boru içi boru, dövme uygulamaları gibi çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Polietilen köpüklerin yaygın olarak kullanıldığı otomotiv endüstrisi üreticileri, performansı ve yakıt tüketimini iyileştirmek için sürekli olarak aracın ağırlığını düşürmeye çalışmaktadır. Bu faktörler, önümüzdeki birkaç yıl içinde Polietilen köpük için pazar büyümesini artıracaktır.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu