Ekonomi

Bedelli Askerlik Ne Kadar? Bedelli Askerlik Ücreti 2022

Milli Savunma Bakanlığı, 20222 yılı 2. 6 ay’da bedelli askerlik için başvuru ücretini açıkladı. Peki 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2022 yılında bedelli askerlik yapmak isteyenlerin ödeyeceği ücret 80.064.72 lira olarak belirlendi.  

 Milli Savunma Bakanlığının resmi sitesinde yer alan açıklamada ‘’7179 Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma yönetmeliğinin 61’inci maddesine göre bedelli askerlik miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında tespit edilmektedir. Bedelli askerliğe müracaat eden yükümlülerin, ödeme yapacakları tarihte geçerli olan bedel miktarlarını ödemeleri halinde başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. 01 Temmuz- 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ödenecek tutar 80.064.72 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.’’ açıklaması yapıldı. 

Bedelli Askerlik Ücretine Taksit Yapılıyor Mu? 

7179 Askeralma kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma yönetmeliğinin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar tek seferde yatırılıyor. Taksitlendirme yapılmıyor. 

Bedelli Askerlik Ücretleri Nasıl Ödenir? 

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor. Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine TC kimlik numaralarını beyan ederek ödemelerini yapabilirler.  

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu