Ekonomi

LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? LGS Tercih Sonucu Sorgulama

LGS 2022 sonucunda okul tercihleri sona erdi. Peki LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna göre tercihler yarın açıklanacak. 

 Milli Eğitim Bakanlığını takvimine göre LGS yerleştirme sonuçları yarın açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS sınav sonuçlarını 30 Haziran tarihinde açıklamıştı. Lise tercihlerini 4-20 Temmuz arasında yapan öğrenciler şimdi LGS tercih sonuçlarını bekliyor. Peki LGS tercih sonuçları nereden bakılır diyorsanız makalemizi okumanız yeterli olacaktır. Yarın açıklanacak olan LGS tercih sonuçlarını yüzbinlerce öğrenci bekliyor.  

2022 LGS Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanır? 

Milli Eğitim Bakanlığının Kılavuzuna göre yarın açıklanacak olan LGS Tercih Sonuçları ‘’https://www.meb.gov.tr’’ adresinden sonuçları görüntüleyebilirsiniz.  

LGS Nakil Dönemi Ne Zaman? 

LGS adayları, 25-29 Temmuz arasında 1. nakil tercih başvuruları açılacak. Sonuçları 1 Ağustos’ta açıklanacak. 1-5 Ağustos arasında 2. nakil tercih başvuruları alınacak ve sunuçları ise 8 Ağustos’ta açıklanacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için yapılacak yerleştirme başvurları 9-17 Ağustos arasında olacak. Sonuçları 17 Ağustos’ta açıklanacak. 

LGS Tercih Sonuçları Sonrası Nakiller Nasıl Yapılacak?  

Nakiller döneminde 1 öğrenci en fazla 3 okul tercih edebilecek. İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrenciler için yeniden nakil hakkı bulunmayacak. Ancak tercihine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde 2 okulu kayıt alanından seçmek koşuluyla 3 okul tercihi yapacak. Tercihlerde aynı tür okullardan en fazla 2 tane seçebilecek.  

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu