Wordpress

Mahkeme Dava Dosyası Nasıl Sorgulanır?

2008’den bu yana hizmet veren e-Devlet, mahkeme işlemlerinizde ve Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama işleminizi yapmanızda yardımcı oluyor. Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet kapısına özel sunulan en önemli hizmetlerden birisi de mahkeme dosyalarını takip edilebiliyor olmasıdır. Bu hizmet sayesinde T.C. Kimlik numaranıza açılmış bütün davaları takip edebilirsiniz. Nasıl mı? Gelin görelim. 

 

e-Devlet İle Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Nasıl Yapılır? 

e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama hizmetinde dava konusu, tarafları, duruşma tarihleri, dosyanın hangi aşamada olduğu ve Cumhuriyet Savcısının okuyup okumadığını görebilirsiniz. 

Peki e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

1-) e-Devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizi girin. 

2-) Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra ekranda gördüğünüz gibi ‘’Dava Dosyası Sorgulama’’ yazın ve en baştaki Adalet Bakanlığına bağlı sekmeye tıklayın. 

3-) Açılan sekmede bütün dava dosyalarınızı takip edebilirsiniz. ‘’Dava Dosyalarım’’ kısmından adalet bakanlığına dair tüm dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz. 

4-) Son aşamada ise ‘’Temel Dosya Bilgileri’’ kısmından her dosyanın ayrıntısına kadar inceleyebilirsiniz. 

  

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu