BilgiEkonomiWordpress

Hafta Sonu Havale Yapılır Mı? FAST İşlemi Nedir? Havale Nedir? EFT Nedir?

En çok merak edilen konulardan biri hafta sonu havale yapılır mı? Duruma bir açıklık getirelim. Aynı bankadan birisine para göndermek istiyorsanız bunun adı havale olarak geçiyor. Havale haftanın her günü ve her saati yapılabilir. EFT ise bankalar arası para transferidir. EFT sadece hafta içi mesai saatlerinde transfer gerçekleştirilebilir.  

 

Farklı Bankalara Havale Yapmak İstiyorsanız FAST kullanın! 

8 Ocak 2020 tarihinde bankalar tarafından düzenlenen FAST işlemi, hafta sonu havale yapılır mı? Sorusunu ortadan kaldırıyor. Haftanın her günü ve her saati dilediğiniz bankadan dilediğiniz bankaya para transferini gerçekleştirebiliyorsunuz. Başlangıç olarak 50 TL ile başlayan FAST işlemi şuan da 5000 TL işlem yapabiliyorsunuz. Bu işlemden dilediğiniz kadar yapabilirsiniz. 

Hafta Sonu Havale Yapsam Hemen Hesaba Geçer Mi? 

Evet, haftanın her günü her saati havale işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir kısıtlama olmadığı için, dakikalar hatta saniyeler içinde diğer hesaba paranın yansıdığını göreceksiniz. Bazı durumlarda gecikmeler yaşanabiliyor. Bayramlar, resmi tatiller gibi zamanlarda yoğunluk yaşanabiliyor. 

Hafta Sonu EFT İşlemi Yapılabilir Mi? 

Evet, hafta sonu EFT işlemi yapabilirsiniz ancak paranın karşı tarafa ulaşmaması durumlarda vatandaş panik yaşayabiliyor. Paniğe neden olabilecek bir durum yoktur. EFT talimatınız ilk iş gününde pazartesi günü yani ilettiğiniz banka hesabına geçecektir.  

Hafta Sonu Havale ve EFT işlemi: FAST 

Eskiden hafta sonu EFT işlemi sırasında kısıtlama vardı. Bu kısıtlama hafta sonu para dilediğiniz bankadan, dilediğiniz bankaya geçebiliyordu. Artık öyle bir şey yok, dilediğiniz zaman dilediğiniz bankadan dilediğiniz bankaya para transferi gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Peki FAST İşlemi Nasıl Yapılır? 

Öncelikle bankacılık mobil uygulamasından menüye tıklamalısınız. Menüde bulunan Para Transferleri bölümüne devam ediyorsunuz. Para Transferleri bölümünde FAST’in olduğunu göreceksiniz. Göndereceğiniz hesabın telefon numarasıyla, IBAN numarasıyla ve TC Kimlik numarasıyla bile FAST işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Yani hafta sonu EFT yapılır mı sorusunun en net cevabı, FAST olacaktır.  

 

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu