Sponsorlu

Tütsüler Hangi Kültürlerde Önemlidir?

Meditasyon eski uygarlıklardan günümüze ulaşmış olan bir nimet olarak bilinmektedir. Meditasyon ile kişinin ruhsal anlamda iyi hissetmesi mümkün kılınmaktadır. Kişiler hem zihinsel hem psikolojik hem de zihinsel olarak meditasyon ile rahatlamaktadır. Bu nedenle aslında meditasyon insan ruh gelişimi açısından büyük önem arz etmektedir.

Kişinin konsantrasyon oranının artması meditasyon olarak sağlanmaktadır. Kişiler stresten uzaklaşma adına meditasyon yapmaktadır. Bu nedenle aslında meditasyon kargaşalı hayatımızda çok büyük bir neme sahiptir dememiz mümkün olmaktadır. Meditasyon ile kişi kendi benliğine fark edebilir ve ne istediğine karar verebilir. Meditasyon zihinsel aydınlanma olarak günümüze ulaşmıştır. Bu nedenle meditasyona hayatımızda yer vermek zihinsel ve fiziksel açıdan büyük önem arz etmektedir.

Tütsü Hakkında Bilgi

Tütsü yakmak aslında birçok kültürde bulunmaktadır. Tütsü kelimesi aslında duman çıkaran obje olarak bilinmektedir. Tütsüler koku ile beyine doğrudan ve hızlı bir şekilde uyarıcı göndermektedir. Bu nedenle de fazlasıyla etkili olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Tütsüler bitkisel malzemelerden yapılmış olan ve yakıldığında dumanı ile farklı kokular yayabilen bir meditasyon aracı olarak bilinmektedir.

 Tütsü yakmanın faydalarından bahsedecek olursak:

  • Tütsü yakmak ortamdaki negatif enerjiyi arındırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Tütsüler direkt koku duyumuza hitap ettiğinden dolayı büyük bir sakinleştirici etkisine sahiptir.
  • Reiki gibi çalışmalarda ve çekim yasası gibi durumlarda kullanılmaktadır.
  • Negatif enerji yüklü olduğunu hissettiğiniz bir obje üzerinde tütsü dolaştırmak negatif enerjiyi yok etmektedir.

Tütsüler dünyada birçok ülkede bulunmaktadır. Hindistan buna verilebilecek en büyük örnek olmaktadır. Hindistan da üretilmiş olan tütsülerde bambu veya sandal ağacı kullanılmaktadır. Ayrıca koni şeklinde tütsüler üretilmiştir. Bu tütsüler genellikle kömür tozu ile kaplanan tütsüler olmaktadır.

Tibet tütsüleri, çok uzun zamanlardan günümüze gelmiş bulunmaktadır. Tamamen doğal malzemelerden üretilmektedir. Bambu çubuğu içermemektedir. Ayrıca sentetik yağ kullanılmamaktadır. Genellikle şifalanma ve meditasyon alanlarında Tibet tütsüsü tercih edilmektedir.

Tütsüler geçmişten günümüze bireylerin farkındalığı ve ruh bütünlükleri açısından büyük önem arz etmektedir.
Türkiye’ye baktığımız zaman ise Osmanlı döneminde buhurdanlık sayesinde tütsü kullanıldığı bilinmektedir. Tütsüler eski dönemlerden bu yana uzun zamandır hayatımızda bulunmaktadır dememiz doğru olacaktır.

Meditasyon için bir başka araç ise bileklik olarak bilinmektedir. Ayrıca biblo da bunlardan birisidir. Öncelikle bileklikten bahsedecek olursak; birçok doğal taştan yapılmış olan bileklik bulunmaktadır. Bileklikler kişinin istekleri ve duygu durumlarına göre birçok çeşide sahip olmaktadır. Önemli olan doğal taştan yapılmış olan bilekliğin başka kimse tarafından ele alınmaması ve doğru temizlenmesidir. Birçok kişi istekleri doğrultusunda ya da meditasyon yaparken çakra çalışmalarında doğal taş bileklik kullanmaktadır.

Biblolardan bahsedecek olursak; örneğin baykuş heykelini evde bulundurmak bilgi ve zekaya önem verdiğiniz anlamına gelmektedir. Bu konu hakkında “mitr.com.tr” de bulunmuş olan biblo çeşitleri evinizde istediğiniz durum hakkında biblo bulundurmanıza yardımcı olmaktadır.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu