Sponsorlu

En Uygun Bütçeler ile Güneş Enerji Sistemi Kurulumu

Güneş enerji sistemi, güneş ışınlarının paneller veya güneş hücreleri tarafından toplanması ile elektrik enerjisine çevrildiği sistem olarak bilinmektedir. Güneş panelleri uzun vadede kullanılması nedeni ile maddi açıdan zorluk çıkarmaması ile bilinmektedir. Ayrıca güneş panelleri tamamen çevre dostu olması nedeniyle oldukça tercih edilmektedir.

Sistemde önemli olan kaynak güneş olarak bilinmektedir. Güneşten gelmiş olan ışınlar panellere çarparak çeşitli aşamalardan geçmektedir. Böylece enerji üretimi döngüsü sağlanmaktadır. Bu sistemde kullanılmış olan paneller fotovoltaik paneller olarak belirlenmiştir.

Ayrıca fotovoltaik panellerin birçok hücresi bulunmaktadır. Birçok silikon maddesinden yapılmaktadır. Bir enerji hücresinde elektrik akımı oluşması ile pozitif ve negatif iki katmanın bulunduğunu söylemek mümkün kılınmaktadır. Güneşin yaymış olduğu ışınlar bu hücreler tarafından emilmektedir. Sürekli bir elektron akışı bu sayede ortaya çıkmaktadır.

Bu akım sonrası ise elektrik enerjisi meydana gelmektedir. Güneş enerji sistemleri on-grid ve off-grid olarak iki farklı şekilde sınıflandırılmaktadır.

Güneş Enerji Sistemleri Sınıfları Hakkında

-On-Grid Bağlantı Sistemleri: şebeke bağlantılı güneş enerji sistemleri elektrik enerjisinin üretilmiş olduğu anda kurulan sistemler olarak bilinmektedir. Bu sistemlerde üretilen enerjiler depolama amacı ile güdülmemektedir. Fakat üretilen DC elektriğin AC elektriğe çevrilerek uyuma sahip olması gerekmektedir. Bu sistemlerde üretilmiş olan invertörler ile alternatif akıma şebeke sistemi bağlantısı yapılması söz konusu olmaktadır. On-grid şebeke bağlantılı sistem olarak adlandırılmaktadır.

-Off-Grid Bağlantı Sistemler: şebekeden bağımsız olarak bir aküye bağlı olmuş şekilde elektrik üretimi gerçekleştirmektedir. Ada sistemleri, off-grid olarak adlandırılmaktadır. Üretilmiş olan elektrik enerjisi kontrolü yöntemler ile aküye aktarılmaktadır. Bu sistemler şebeke bağlantısı olmayan uzak bölgelerde kullanılmaktadır.

Güneş Paneli Türleri: Monokristal Panel

Monokristal güneş panelleri en yüksek güneş enerjisine üretmektedir. Ayrıca çok fazla yer kaplamadıkları için daha çok tercih edilmektedir. Ortalama verimliliği %24 civarındadır. Diğer panellere göre daha uzun ömürlüdür.

Diğerlerine göre daha maliyeti olsa da daha fazla enerji üretimi sağlamaktadır. Ayrıca uzun ömürlü olması nedeni ile aslında maddi açıdan cep dost olarak da bilinmektedir. Ayrıca gölgeli ortamlarda da diğer panellere göre daha fazla elektrik üretimi yapmaktadır. Bu nedenle de enerji üretiminin daha fazla ihtiyaç duyulduğu ortamlarda daha fazla tercih edilmektedir.

Esnek güneş panelleri, kırılmaz ve dayanıklıdır. Ayrıca çok hafiftir, nedeni ise bu panellerin alüminyum çerçevesi ve temperli camları yoktur. Eğimli çatılar için uygundur.

Polikristal güneş panelleri, en uygun fiyatlı güneş panelidir. Piyasada %70 ‘in üzerinde Polikristal güneş panelleri kullanılmaktadır. Güneş panellerinde silikon saflığı oldukça önemlidir. Polikristal panellerin hücre saflığı oldukça düşüktür.

Güneş Paneli Fiyatları Hakkında

  • 170 Watt Polikristal Solar panel: 1990,00 TL
  • 285 Watt Polikristal Solar panel: 3100,00 TL
  • 205 Watt Monokristal Güneş paneli: 2250,00 TL
  • 340 Watt Monokristal Güneş Paneli: 3900,00 TL
  • 230 Watt Monokristal Güneş paneli: 4500,00 TL
  • 450 WATT Monokristal Güneş Paneli: 5350,00 TL
  • Rüzgar Türbinleri Fiyatları Hakkında
  • 400 Watt/ 12 Volt Rüzgar Türbini+ Şarj Kontrol Cihazı: 4050,00 TL
  • 500 Watt/12 Volt Rüzgar Türbini+ Şarj Kontrol Cihazı: 7050,00 TL
  • 500 Watt/24 Volt Rüzgar Türbini + Şarj kontrol Cihazı: 7050,00 TL

Kaliteli adres doğrultusunda ekonomiksolar.com aslında bir tık uzağınızda.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu