Ekonomi

e-Devlet Şifremi Unuttum, Nasıl Geri Alabilirim?

e-Devlet şifremi unuttum ne yapabilirim? Diyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin hep birlikte şifrenizi kurtaralım. Bunun değişik yolları var ve şifrenizi unutmanız bir daha e-Devlet kullanamayacağınız anlamına gelmiyor.  

e-Devlet Şifreniz Başkasının Eline Geçerse Ne Olur? 

e-Devlet şifrenizi, şifremi unuttum bölümündeki işlemleri yaparak yeni şifre oluşturmanızı sağlar. Eğer başkasının eline geçtiyse ve hiçbir işlem yapamıyorsanız en yakın PTT şubesine gidip, yeniden e- Devlet şifresi alabilirsiniz. 

e-Devlet Şifremi Unuttum. Nasıl Alabilirim?  

e-Devlet şifrenizi unuttuysanız bunun en kolay yolu bilgilerinizi doğrulayarak yeni şifre oluşturmanız olacaktır. Bunun doğrultusunda şifrenizi geri alabilmeniz için kimlik doğrulama ve cep telefonu bilgilerini doğrulamanız için adımlarınızı takip etmeniz gerekiyor.  

  1. İlk olarak turkiye.gov.tr adresine giriş yapın.
  2. Daha sonra giriş yap butonuna tıklayın.
  3. ‘’Şifremi Unuttum’’ bağlantısına tıklayarak adımları takip edin.
  4. TC kimlik numarası
  5. Kimlik kartı seri no
  6. Yakınınıza ait TC kimlik no
  7. Güvenlik kodu

Bu adımları takip ederek yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz. 

e-Devlet Şifremi Unuttum, Telefon Numaram Değişti 

Hem e-Devlet şifrenizi unuttuysanız hem de sistemde kayıtlı telefon numarası eski telefon numaranız ise şifrenizi geri alma işleminizi tamamlamanız uygun görünmüyor. Telefon numaranız değişti ise en etkili yöntem en yakın PTT şubesine giderek 6 TL karşılığında yeni e-Devlet şifresi almanız olacaktır. 

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu