Sağlık

Mide Asidini Azaltan Yiyecekler Nelerdir

Midenin aşırı derecede asit üretmesi, midede yanmaya ve aşırı derecede çekilmez ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Mide asidini azaltan yiyecekler sadesinde midenizde fazladan yer alan asitten kurtulabilir ve yaşadığınız problemleri asgari düzeye indirebilirsiniz.

Çoğu zaman midemizdeki yanmanın ciğerlerimize kadar gelmesinden dolayı ciddi sıkıntılar çekeriz. Midenin çok asit imal etmesi neticesi hissedilen bu yanma ve sızı için mide asidini az hale getiren gıdalardan söz etmek istiyoruz. Mide asidinin çoğalması halinde mide delinmesi ve mide kanaması husule gelebilir. Bu şekilde bir vaziyet ile yüz yüzeyseniz en yakın zamanda mide asidi birikmesi için profesör bir hekime görünmelisiniz. Bu tür gıdalara şifa verici otlar demeyi pek uygun bulmuyorum. Zira uzun soluklu bir iyileşme yani kalıcı bir iyileşme sağlayacaklarına inanmamaktayım. Bizlere anlık olarak destek olabilecek mide asidini düşüren gıdalara gelin bir göz gezdirelim. Bu gıdaların anlık çözümler olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Mide asidini azaltan yiyecekler

– Keten tohumu genel anlamda ülser rahatsızları için önerilen keten tohumu mükemmel bir mide asidi gidericisidir. Özellikle mide asidinden dolayı meydana gelen yanmalar uyku problemi yaşamanıza neden oluyorsa keten tohumu tüketerek mevcut yanmayı sonlandırabilir ve uykunuzu düzene sokabilirsiniz.

– Karnabahar; midenin asit salgılamasını var olan asidi emerek sağlar. Şiddetli ağrılarda ilk tüketilen yiyecekler içinde olması kişiyi ferahlatır. Karnabahar aşırı tüketimde gaz yaptığından dolayı az miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde daha farklı mide problemleri ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

– Maden suyu; mide asidinin büyük bir miktarını etkisiz vaziyete getiren maden suyu; halk arasında bu tip hallerde korkularak içilse de mükemmel bir mide asidi gidericisidir.

– Muz; mide için sevimli yiyecekler arasında bulunmaktadır. Mide yanması vaziyetlerinde yenilirse mide yanmasını büyük miktarda geçirmektedir.

Mide asidini azaltan gıdalar bu şekildedir. Makalemizin başında da belirttiğimiz gibi bu yiyecekler size geçici çözümler sunmaktadır. Mideniz ile alakalı problemlerden tamamen kurtulmak için sindirim sisteminizdeki problemi tespit ettirmek ve uygun tedavi yöntemini bulmak adına alanında uzman bir doktora görünmenizi tavsiye ederiz.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu