BilgiEkonomi

Sicili Bozuk Olana Kredi Verilebilir Mi?

İnternette sık olarak karşılaşabileceğimiz sorulardan birisi ‘’Sicili Bozuk Olan Kredi’’, Bu durum aslında o kadar da masum değildir. Bankalarla çalışan herkesin ödemi problemi olabilir. Bu ödeme problemi çok daha ileriye giderse yasal takip başlatılır. Eğer bir kredi veya kredi kartı borcunuz takibe düşerse sizi kara listede bulunduğunuzu söyleyebiliriz. Peki sicili bozuk olan kredi verilir mi? Sicili bozuk olana kredi veren bankalar var mı? Gelin birlikte konuyu ele alalım. 

Eğer Borçlarınız ödeyememiş hale gelmişseniz yeniden kredi istemenizde bankalardan kredi almanız çok düşük bir ihtimal olmuştur. Sicili bozuk olana kredi veren banklar çok araştırılıyor. İşte o bankalar; 

  1. Odeabank
  2. Ziraat Bankası
  3. Şekerbank
  4. Burgan bank
  5. N Kolay Kredi

Bu bankalardan siciliniz bozuk olsa dahi kredi çekebilirsiniz. Eğer borcunuzda icra takibi varsa bu bankalarda size kredi vermez. Herhangi bir bankadan kredi alma ihtimaliniz sıfırdır. 

Sicili Bozuk Olana Kredi Veren Bankaların Şartları Nelerdir? 

Sicili bozuk olana elbette kredi veren bankalar vardır ama bu durumu çoğu vatandaş yanlış yorumluyor. Bir kez kredi siciliniz bozulduktan sonra kredi kullanamazsınız diye bir kural yok. Aksine, kredi ödemelerinizi ne kadar iyileştirirseniz o kadar hızlı kredi çekebilirsiniz. Sicilin bozulmasına sebep olan şey borcunuzun ödenmemesidir. 

Sicili bozuk olana kredi veren bankaların şartları şunlardır; 

  1. İcralık olan borçlarınızın ödenmesi gerekiyor.
  2. İcra dosyanızın kapatılmış olması gerekiyor.
  3. Kara liste durumunun olmaması gerekiyor.
  4. Yasal takibinizde borcunuz olmaması gerekiyor.

Bu şartları sağladığınız takdirde sicilinizin bozuk olması kredi almanızı engellemiyor. 

  

 

 

 

   

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu