Oyun

Hidrolik Dişli Pompa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hidrolik dişli pompa, döner pompaların ismi olarak bilinmektedir. Dönen dişliler kullanımı ile sıvıyı taşımak ile görevlidir. Dişli pompa sıvı ortamını itmekle birlikte, vakum basıncını yaratabilir. İki ya da daha fazla dişli ile dişlinin kullanımı tamamlanır. Dişli pompalar güçlü basınç oluştururlar. Hidrolik sıvı güç uygulamaları konusunda en çok tercih esilen pompa türü olarak bilinir.

Mekanik enerjiyi hidrolik enerjiye dönüştürmektedir de denilebilmektedir. Hidrolik kumada kolu kullanımında dişli kumanda kolu da kendini göstermektedir.

1600’lü yıllarda üretilmiştir. Bu nedenle üretimi de oldukça eskiye dayanmaktadır.

Kimyasal tesisatlarda görevlendirilmişlerdir. Her devir için sabit sıvı popalar. Pürüzsüz ve darbesiz akış sağlaması önem arz etmektedir. Bu konuda da aktif bir davranış sergilemektedir.

Plastikler, yağlar ve boyalar gibi viskoziteli sıvıları pompalamak için uygun bir pompadır.

Her devir için sabit pompalama özeliğine dikkat edilmelidir. Sınırlı sayıda parça ile parçalar hareketlidir, kompakt pompalardır.

Alırken vana pompalardan daha güçlü, yüksek basınç sunduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Yüksek viskoziteli sıvıları pompalamak durumundan faydalanmak istendiğinde bunun için uygun pompalar olarak bilinmektedir.

Agresif sıvılara karşı tasarlanmışlardır. Bu nedenle tercih konusunun kesinleşmesi önem taşımaktadır.

Dişli pompanın kullanım alanını belirlemek gerekmektedir. Alüminyum Dişli pompalar, yüksek viskoziteli yani yağ boyalar, reçineler gibi maddeleri, sıvıları pompalamak için kullanılır. Tercih konusu bu yönde ise tercih edilebilmesi mümkündür. Dişli pompaların çıkışı, basınçtan etkilenmez bununda hesaba katılması gerekmektedir. Beslenmenin düzensiz olduğu durumlarda tercih etmek üzere tasarlanmışlardır. Bu nedenle yüksek ölçüde yardımı dokunan pompalardır. Tercih edilmesi sırasında özelliklerinin bilinmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir. Dikkat edilmesi için özelliklerinin göz önünde bulundurulması ve bundan yola çıkılarak pompanın tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Alüminyum dişli pompa; yüksek çalışma basınçlarında tercih edilebilmektedir. Bu nedenle basınç konusunda bilgi vererek dikkat edilmesi gerekilen konunda altını çizmek gerekmektedir.

Dişli Pompa Çeşitleri Nelerdir?

Harici Dişli Pompalar: kaldırma makinelerinde ya da mobil tesis ekipmanlarında tercih edilebilmek üzere tasarlanmışlardır. Tercihiniz bu yönde ise sizin ihtiyacınızı karşılayabilmektedir. Elektrikli ekipmanın hacimli ya da maliyetli bir durumunda sizin açınızdan kolaylık sağlayabilen kullanışlı bir pompadır. Az maliyetli olmasını göz önünde bulundurarak hareket etmek isteyenlerin tercihi olarak sunulmaktadır. Bazı hidrolik cihazlar gibi yüksek basınçlı uygulamalar için kullanıldığını unutmamak gerekir bu yönde de kullanım açısından uygundur. Tercih noktası belirlendikten sonra alım konusunda hareket edilmesi doğru olacaktır.

Dahili Dişli Pompa: iç dişli pompa olarak da bilinmektedir. İçten kesilmiş dişlere sahiptir. Dikkat etmeniz açısından, iç içe dişleri kullanarak akış üretimini sağladığı göz önünde tutulabilir.

Dişli pompaların tipi konusunda da bilgi vermek gerekirse, madeni yağlar ve çeşitli akaryakıtlar, polimer ölçümü, endüstriyel, tarımsal, mobil hidrolik uygulamaları, alkoller çözücüleri sabunlar yüzey aktif maddeleri

Söz edebiliriz. Dişli pompa konusunda özellikler dikkate alınarak hareket edilmeli ve ihtiyaç doğrultu da dikkate alınmalıdır. Bunun sonucunda kullanılacağı alana göre kullanımının uygun olup olmadığı konusu kesinleştikten sonra hareket edilmesi daima doğru olacaktır.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu