Ekonomi

Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kalkar

Kredi kartı blokesi önemli bir konu olup, dikkat verilmediği takdirde kartınız kullanıma kapatılır ve zor durumda kalabilirsiniz. Kart blokesi açma ve bloke kaldırma işlemleri hemen herkes için önem arz etmektedir.

Bloke Kaç Günde Kalkar

Kredi kartları hayatın önemli bir parçası olup, kredi kartı olmayan hemen hemen yoktur diyebiliriz ülkemizde. Bu yüzden kredi kartına sahip olan her 10 kişiden 6 sının en az 2 adet kredi kartı bulunmaktadır. Kredi kartı başvurularında başvurunuz onay aşamasından geçtiği andan itibaren tarafınıza bir kart limiti verilmektedir. Kredi kartı limiti genelde ilk kart alacaklarına 1500 TL limit ile açılmaktadır. Hali ile kişiler çok sevinmektedir bu duruma : ” işte kredi kartı limitim bu kadar, bak senden daha fazla banka bana güveniyor ” diyebiliriz.

Bu limite aldanan her %80 nin üzerinde bireylerin olduğunu belirtelim. Yani her birey hızlıca sanki kendi parasıymış gibi hızlıca kart harcaması yapmaktadır. Hali ile bir anda borçlu duruma düşen bireyler, ay sonu geldiğinde ceplerine baktıklarında kredi kartı asgari ödeme tutarını dahi ödeyemez duruma gelecektir. Bu durumda bloke işlemleri devreye hızlıca girecektir. Yani bankalar kendi pozisyonlarını korumak ve ilgili yasalar gereği tüketicileri daha fazla mağdur etmemek adına bir anda kredi kartınız bloke olacaktır.

  • Kredi kartı blokeleri farklı metotlar ile devre dışı bırakılıyor. Yani kredi kartınız çalınmış ise, hızlıca bloke bırakılır ve iletişim hatlarından yapacağınız destek görüşmelerinden sonra tarafınızda kayıtlı adresinize yeni kredi kartınız gönderilir.
  • Diğer bir kredi kart blokesi ise yukarıda açıkladığımız harcanmış olan kart limitinin tamamının kullanılması ve asgari ödeme tutarının dahi ödenmemesi durumunda +1 ay içinde kapatılması ile bloke bırakılır. Bu durum için gerekli olan sadece asgari ödeme tutarını ilgili ay içinde ödemeniz gerekiyor.

Kredi kartı blokesi diğer ifade ile kredi kartın kullanılamaz hale getirilmesi anlamına gelmektedir. İki farklı metot ile kart blokesi bırakılmaktadır. Bunlardan bir tanesi tüketici yani kartın sahibi tarafından, banka destek hatlarını arayarak ” kartımı kapattırmak istiyorum ” demesi ile, bir de bankanın kişinin borçları yüzünden kolayca kapattırması yöntemi ile olmaktadır.

Kart blokeleri işlemleri genelde 24 saat içinde olmaktadır. Ancak kartınız çalınmış ise aynı dakika içinde kartınız tüm harcamalara kapatılarak, iptal edilir. Tarafınıza bilgi verilir, yeni kartınız 7 gün içinde kurye ile adresinize gönderilir.

Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kalkar

Çalınan kredi kartlarının blokesi 24 saat içinde tüketiciden her hangi bir yeni bir bildirim gelmez ise tamamı ile kullanıma kapatılarak, iptal edilmektedir. Kart sahibi bankayı arayarak, 24 saat dolmadan kart blokesi kaldırabilir.

Eğer ki kartınız çalınmamış ve kaybolmadığı halde kart blokesi var ise bu durum banka ile alakalıdır. Yani bankanın bir gerekçesi olmadan kesinlikle kartınızı kapattırmaz. Bu yüzden kart harcamalarınıza dikkat ederek, ay sonunda ödeyebileceğiniz tutarı harcayarak, güvenli limanda durmaya devam edebilirsiniz.

Kart Blokesi Nasıl Açılır

Öncelikle sorunun ne olduğuna bakmanız gerekiyor yani kartım neden kapatıldı ?

Sorun eğer ki borç durumundan ise kart blokesi kaldırma işlemi için kesinlikle asgari ödeme tutarını ödemeniz gerekiyor. Ödedikten sonra konu hakkında banka iletişim kanallarından onları arayarak, kart blokenin kaldırılmasını talep etmeniz gerekiyor.

Diğer sorun eğer ki kart bloke emrini kendiniz vermiş iseniz kartın çalınması durumunda açtırmak imkansızdır. Kart kaybolması durumunda ise kartın bulunma durumu esas alınıyor yani 24 saat içinde kartınızı bulursanız, kart blokesi açtırmak mümkün.

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu