Wordpress

WordPress Ping Servisleri – Yeni liste

Merhabalar uzun yıllardır wordpress kullanan biri olarak artık ne şekilde wordpressten verim alacağımı biliyorum. Biliyorsunuz ki blog tutma ve blogger kavramı artık oldukça gelişti.İnanılmaz blog tutan ve yetenekli kişilerin olmasına rağmen maalesef bu kişilerin blogları ön plana aramalarda üst sıralara çıkmıyor.

Tabi bunun bir çok nedeni var.Nedenlerini şimdi size liste halinde vereceğim ancak bunların en önemli sebeplerinden biri için ben şuan bu makaleyi sizler için hazılıyorum. Bu makalenin sonunda sizde bu sebebi ne olduğunu öğrenecek ve eminim bu yaptığınız hatayı yada yapmadığınız bu doğru çalışmayı uygulayacaksınız.

Aramalarda üst sıralara çıkmama sebepleri nelerdir ?

  • Doğru lokasyonlu hosting kullanmamak.
  • Doğru başlık atmamak ( aranma hacmi düşük kelimelerden konu başlığı oluşturmak )
  • Doğru etiketleme ve link çalışması yapmamak ( site içi bağlantılar vs. )
  • Backlink almamak ( kesinlikle sitenizle alakalı diğer bloglardan backlink almanız gerekiyor )
  • Ping servislerini kullanmamak ( siz google botlarına yeni içerik girdiğinizi haber etmezseniz 1 hafta 10 gün sonra gelir sitenizi indexlemek için )
  • Webmaster tools hesabı kullanmamak
  • Sitemap oluşturup wm hesabınıza eklememek.

Evet görüyorsunuz ki bir çok nedeni var.Gelin şimdi önemli nedenlerden ve bu makalenin konusu olan ping servisleri olayına geçelim.

WordPress ping servisleri listesi

WordPress admin paneli / genel ayarlar sekmesi altında yazma bölümünde bir alan yer alır.Bu alana ping servislerini girersiniz. Peki ne işe yarar ? BUraya gireceğiniz ping servis adresleri, sitenize içerik girdiğinizde google ve diğer arama motorlarının botlarını sitenize cağırır.Gel güzelim bak burada bir içerik var buna bi el at da google arama sonuçları için indexleyelim der halk dilinde.

Yani hızlı index almanıza yardımcı olur. Hızlı index almanızın faydası ne diyecek olursanız ve bu soruyu bana soruyorsanız siz baya geriden geliyorsunuz demektir.BUnun için bir makale daha hazırlayacağım.Ama sen önce o makaleyi okumadan önce yani ping servislerini bence bir ekle sitene.

WordPress adminpanel / genel ayarlar / yazma bölümüne gel alt kısımda olan boş alana “Servisleri güncelle” ping listesini yapıştır.

 

Limon

Merhaba ben limon : ) Sizler için en çok merak edilen konuları ele alıp makaleler hazırlıyorum. Blogumu takip etmeyenin ağzı hep ekşi kalsın : )

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu